dimecres, 20 de desembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 896:Mark Guiliana,Lluc Casares,Ts Monk,Julie Campiche.


 

1.

Mark Guiliana • The Sound Of Listening 2022

https://markguiliana.bandcamp.com/album/the-sound-of-listening

 

Mark Guiliana

Drums ; synthesizers — 3, 5, 7 ; drum programming — 7 ; percussion — 10

 

Jason Rigby

Tenor Saxophone

 

Chris Morrissey

Bass ; bass clarinet — 1, 3, 5, 7 ; clarinet — 1, 5 ; flute — 5 

 

Shai Maestro

Piano ;  mellotron — 1, 5, 7 ; ampliceleste — 1, 5, 7 fender rhodes — 2

 

L’any 2022, el  reconegut bateria Mark Guiliana, conegut pl seu virtuosisme i influència en el món de la música, presentava aquesta proposta musical en col·laboració amb Shai Maestro, Jason Rigby i Chris Morrissey, el disc The Sound Of Listening.

Després dels seus àlbums aclamats amb el quartet "Jersey" i "Family First", aquest tercer treball representava l’exploració de noves direccions musicals per part de Mark Guiliana. 

El títol i la idea darrere de "the sound of listening" provenen del llibre "Silenci" de Thích Nhất Hạnh, que considera "el silenci interior necessari per observar veritablement el món". En aquest àlbum, Mark uneix la seva àmplia influència musical, tant acústica com electrònica, en una veu unificada, parlant del seu propi viatge i la seva relació amb la música. Al llarg de la seva carrera, Mark ha aconseguit al·liar-se amb artistes com Avishai Cohen, Brad Mehldau, Gretchen Parlato, Meshell Ndegeocello, el gran David Bowie i, més recentment, St. Vincent. 

 

1- A path to bliss, 4- Our essential nature


2.

Lluc Casares Septet -  Septet 2021
Pol Omedes: Trumpet ; Irene Reig: Alto Sax ; Alba Pujals, Rita Payés: Trombone ; Xavi Torres: Piano, Rhodes, Hammond Organ ; Pau Sala: Bass ; Joan Casares: Drums ; Lluc Casares: Tenor Sax and Clarinet.


El "Septet" és el tercer àlbum com a líder de Lluc Casares, que narra el seu retorn a la seva ciutat natal després de viure a Nova York durant dos anys. Aquest àlbum captura l'emoció de tocar novament amb els amics de tota la vida, que també són destacats músics de l'escena barcelonina. Influenciat per Duke Ellington, Herbie Hancock i Wynton Marsalis, el treball presenta principalment composicions originals, juntament amb alguns arranjaments de temes de Cedar Walton i Frank Strozier.

N1330

A Starling's Theme, Plantukis


3.

Ts Monk • Two Continents One Groove 2022

https://storyvillerecords.bandcamp.com/album/two-continents-one-groove

Helen Sung - piano  ; Willie Williams - tenor sax ; Patience Higgins - alto sax ; Josh Evans - trumpet Kenny Davis - bass ; Dave Stryker – Guitar ; Ts Monk-drums

 

T.S., també conegut com "Toot", lidera el seu sextet amb un enfocament innovador i dinàmic. Des de 1992, el bateria ha treballat exclusivament amb els seus companys, creant un so del sextet compacte. En aquest sentit, pot ser sorprenent  que aquest sigui el primer àlbum en directe de T.S.

Els set temes de l'àlbum provenen de dues actuacions en dues sales de jazz similars en un període de dos anys; tres són de "Festival de Harlem: Jazzmobile presenta Minton’s Playhouse" a Ginny’s Supper Club el 7 de maig de 2014, mentre que les altres van ser gravades a Marians Jazzroom a Berna, Suïssa, el 24 d'abril de 2016.

El bateria, fill del llegendar pianista de jazz Thelonious Monk, va tocar durant cinc anys amb el seu pare , fins a la jubilació del Monk pare el 1975. Després, T.S. va passar la dècada de 1970 i 1980 en diversos grups de R&B, assolint èxits com "Bon Bon Vie (Gimme the Good Life)" i "Candidate for Love" el 1980, però a la dècada de 1990 va decidir tornar a les seves arrels en el jazz.

Brother Thelonious (Live)


4.

Christian Brenner -  Avant l'été (2023)

Christian Brenner (Compositor, Piano) , Vincent Mascart (Saxophone soprano), Stephane Mercier (Saxophone alto), Brunno Schorp (contrabaix), Frederic Delestre (Batterie)
El pianista parisenc Christian  Brenner, amb més de dues dècades de carrera, presenta "Avant L'Été", el seu quart àlbum en el segell Amalgammes. Amb influències que van des de Wes Montgomery, Miles Davis i Coltrane fins a Tatum i Monk, aquest àlbum és la seva obra més destacada a data d’avui, amb composicions pròpies i una barreja d'improvisacions en solitari, formacions de quintet i una peça de trio.


 Kerbouron


5.

Julie Campiche Quartet - You Matter (2022)

https://juliecampiche.bandcamp.com/album/you-matter

 

 

Julie Campiche (harpe), Leo Fumagalli (saxophone), Manu Hagmann (contrabaix), Clemens Kuratle (batterie)

El Quartet Julie Campiche presentava el 2022 el seu segon àlbum "You Matter". És un treball experimental dins del jazz avantguardista, amb els sons màgics, inesperats i emotius de l'arpa com a nucli. Ens vol transmetre al mon un missatge d'esperançaen temes com el canvi climàtic, la crisi dels refugiats, el patriarcat i la identitat humana per als nostres temps foscos i complicats.

Campiche, nascuda a Ginebra el 1983,  va fundar el Quartet Julie Campiche el 2016, amb l’intenció de reunir  els músics suïssos més prometedors de la seva generació per crear un conjunt únic.

El quartet, format per Campiche, Manu Hagmann (baix), Clemens Kuratle (bateria) i Leo Fumagalli (saxo), va recórrer Europa durant més de tres anys. El seu àlbum debut del 2020, "Onkalo", va ser aclamat pr la  crítica i ja reflexava el desig de Campiche d'unir la seva música amb qüestions mundials com l'emergència climàtica.

El nou àlbum "You Matter" és fruit del creixement del grup al llarg dels cinc anys junts i mostra una exploració musical més profunda i una evolució en les seves estructures musicals i harmòniques.

 

 

The Other's Share



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...