dimecres, 13 de desembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 894:Billy Taylor,Orrin Evans,Bertrand Kientz,Seamus Blake.

1.

BILLY TAYLOR: Music Keeps Us Young 1997

https://arkadiarecords.com/product/music-keeps-us-young/

 

Billy Taylor: Piano

Chip Jackson: Bass

Steve Johns: Drums

 

Billy Taylor, nascut el 24 de juliol de 1921 a Greenville i mort el 28 de desembre de 2010 a Nova York, va ser un pianista i compositor nordamericà. Va ser reconegut també pel seu treball com a divulgador musical, especialment en el programa de TV Sunday Morning de la CBS.

 

"Billy Taylor: The Music Keeps Us Young" de Arkadia Records presenta  la llegenda musical, Billy Taylor, un pianista que ha estat al capdavant del món del Jazz durant més de mig sègle. Acompanyat pel seu trio que inclouia Chip Jackson al baix i el bateria Steve Johns, Taylor aporta una estil i pressència inigualables als seus temes originals, així com a les seves interpretacions d'estàndards de John Coltrane, Freddie Hubbard i Johnny Green, entre d'altres. Reconegut amb la màxima adoració i respecte,  Billy Taylor va ser un dels tres músics de jazz nomenats al Consell Nacional de les Arts i va treballar com a director artístic de Jazz al John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Tenia la Medalla Nacional de les Arts i era conegut pels perfils d'artistes que va presentar com a responsble de la secció d’art del programa de TV del que parlava abans, CBS Sunday Morning.

 

Body and Soul


2.

Orrin Evans - The Red Door 2023

https://orrinevanssmoke.bandcamp.com/album/the-red-door

 

Orrin Evans, piano
Nicholas Payton, trumpet (1, 2, 5, 10)
Gary Thomas, tenor saxophone (1, 5, 10) & flute (2)
Robert Hurst, bass (1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 12)
Marvin “Smitty” Smith, drums (1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 12)

Wallace Roney, trumpet (9)
Larry McKenna, tenor saxophone (4)
Buster Williams, bass (4 & 9)
Gene Jackson, drums (4 & 9)
Veu-Jazzmeia Horn (5); Sy Smith (7) & Alita Moses (11)

 

Orrin Evans, pianista nord-americà, va néixer el 28 de març de 1975 a Trenton, Nova Jersey, i va créixer a Filadèlfia. Va estudiar a la Universitat Rutgers i va ser alumne de Kenny Barron. Començant com a músic de suport per a d’altres artistes, va debutar com a líder el 1994 i va signar amb Criss Cross Jazz el 1997, enregistrant àmpliament amb aquest segell. El 2010, va rebre la beca Pew Fellowships in the Arts. El 2017, va ser nomenat nou pianista de The Bad Plus, substituint Ethan Iverson. Està casat amb Dawn Warren Evans, la seva representant i ocasional vocalista.

El pianista Orrin Evans considera la porta vermella com un símbol del camí arriscat, agossarat,  que la seva vida i la seva música han pres al llarg de tres dècades de carrera. En el seu últim àlbum, obre aquesta porta, trobant-hi col·laboradors, amistats, inspiració i història. El color vermell de la seva infància a l'església pentecostal, evocava negativitat però també bellesa.

Evans subratlla que aquest àlbum és un homenatge als que han contribuït al seu desenvolupament i que estan connectats amb la bellesa que ha descobert en la seva carrera.

Les seves sessions d'enregistrament solen ser obertes a tot tipus de músics i veus, acollint-los amb generositat. Evans s'assegura que els seus col·laboradors es van sentir  còmodes i oberts a explorar nous territoris musicals. El seu àlbum, "THE RED DOOR", convida els oients a descobrir una festa musical vibrant i plena d'emoció.

Phoebe's Stroll


3.

Bertrand Kientz - Sundust 2018

 

Bertrand Kientz, Guitarra

Mariano Steimberg, Drums

Alessandro Cesarini, Contrabajo

Albert Palau, Piano

Victor Jimenez, Saxo

 

Sundust és un conjunt de vuit temes que prioritzen les melodies, fusionant Guitarra, saxo i de vegades trombó. El projecte destaca el so distintiu de Victor Jimenez. No es tracta d'un exercici tècnic, sinó d'una proposta dirigida al públic. Tot i ser d'estils diversos, el conjunt ofereix un viatge que barreja jazz, música sud-americana, africana, clàssica i rock. L'harmonia i el ritme realcen les melodies, amb la participació destacada de Mariano Steimberg, Alessandro Cesarini i Albert Palau. "Sundust" representa un missatge existencialista que respon parcialment a la pregunta "Qui sóc?", reflectit en una metàfora que dona nom a una de les pistes del disc, amb un to alegre i enèrgic que convida a ballar i gaudir de la vida.

 

Rockamatic -                                                                                   N1367


4.

Seamus Blake • New York Factor, Vol. 1 2022

https://seamusblake.bandcamp.com/album/new-york-factor-vol-1

 

Seamus Blake tenor saxophone ; David Kikoski piano ; Alex Claffy bass ; Bill Stewart drums ; Victor Lewis drums .

recorded September 21/22 2021 @Big Orange Sheep

 

El saxofonista i compositor Seamus Blake, amb seu a Nova York, és reconegut com un dels millors intèrprets de jazz contemporani, conegut per la seva sofisticació, audaces improvisacions i gran carisma. Ha rebut elogis crítics per la seva habilitat al saxofon i les seves habilitats com a compositor i líder. Des de la seva arribada a París el 2018, ha actuat amb nombroses bandes de jazz europees i ha enregistrat àlbums amb el seu quartet The French Connection. Ha treballat amb diversos artistes de renom com John Scofield i Gonzalo Rubalcaba. Amb una àmplia discografia i participació com a convidat, Blake és una figura destacada en el món del jazz contemporani.

 

Points of a Star, From the heart, Alone together


 


Translator

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...