dimecres, 8 de març del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 827: David Lavoie,Rafa M. Guillén,Charles Goold, Nels Cline.

1.

David Lavoie Quartet - Juno 2020

David Lavoie: trumpet; Stephen Edwards: bass, acoustic; Miles Wong: drums; Brad Turner: piano.

 

El jove músic David Lavoie, resident a Calgary, Alberta, al oest de Canadà, és trompetista, guitarrista, compositor i educador a la seva ciutat. És llicenciat en Música en Jazz per la Universitat capilano. Va començar a estudiar trompeta en la seva adolescència el que el va portar a especialitzar-se en estudis de trompeta a la universitat. També ha estudiat guitarra en privat durant 11 anys. Va enregistrar aquest disc el 2020 amb el seu quartet. destacable el pianista Brad Turner que de vegades sembla robar-li el protagonisme al lider.

Masculin Féminin, The Grouch, Melatonin


2.

Rafa M. Guillén y The Jazz Walkers - Shining Forever 2020

Jazz Walkers:

Ángel Andrés Muñoz  piano y teclados;Julio Fuster   contrabajo y bajo eléctrico ; Nacho Megina  batería  ; Ramón González "El León" percusión ; Rafa Martínez Guillén Trombón y caracolas

 + invitados:

Perico Sambeat (saxo alto), Miguel Santiago (cajón, palmas), Richard Gutiérrez (palmas), Agustín Sánchez (saxo tenor), Ramón Cardo (saxo tenor), Luis Casado guitarra eléctrica)

El trombonista valencià i cordovès Rafa M Guillén tornava a la càrrega amb el segon lliurament dels Jazz Walkers, el primer havia estat el disc “Excited Sounds”, de l’any 2016, que hem escoltat més d’una vegada aquí , al Jazz Expresso.

Aquest disc arribava de la mà de Sedajazz Records, amb l'empremta d’aquest músic que es capbusa  sempre un l’eclecticisme que no entén de fronteres entre els estils musicals. 

 

Rumba de la Corredera, Mojo

 


3.

Charles Goold - Rhythm In Contrast 2022

Charles Goold - drums Steve Nelson - Vibes ; Ned Goold - Sax ; Andrew Renfroe - Guitar ; Taber Gable - Piano ; Noah Jackson - Bass

Charles Goold, és un dels bateristes de jazz més treballadors de la seva generació que podem trobar a la ciutat de Nova York. El seu pare ,saxofonista de jazz,  nord-americà, i la seva mare ,immigrant haitiana. Goold ha utilitzat aquestes influències familiars per donar forma a la seva pròpia veu musical dins de la comunitat jazzística.

Goold ha actuat amb un amplia varietat de formacions, conreant diferents estils, i amb companys de viatge com ara Wynton Marsalis, però també  amb icones del rap.

Goold utilitza aquestes experiències per impulsar el so del seu grup NuBopCity, una barreja d'influències Hard Bop, Hip Hop, Funk i Afro-Caribean. Aquest Rythm in contrast és el seu disc de debut.

Lo's Lament,Head Start

https://charlesgoold.bandcamp.com/album/rhythm-in-contrast


4.

The Nels Cline Singers - Share The Wealth 2020 

Per al seu tercer llançament de Blue Note, Share The Wealth, Nels Cline, considerat un  l'explorador sonor de la guitarra ofereix un potent i provocador programa de música espontània, intransigent amb una edició ampliada del seu projecte de llarga durada The Nels Cline Singers. Nels Cline(4 de gener de 1956 a Los Angeles) és un guitarrista i compositor nord americà membre també de la banda de rock alternatiu Wilco.

D’aquest guitarrista DownBeat ha dit que és  "un intèrpret i compositor que defineix l'època". A Cline s'uneix al saxofonista i iconoclasta del punk-jazz Skerik (Critters Buggin, Garage a Trois, Bobby Previte), la meravella del teclat Brian Marsella (John Zorn, Beat the Donkey de Cyro Baptista, Zion80 de Jon Madof), el baix powerhouse Trevor Dunn (Mr. Bungle, John Zorn), el bateria Scott Amendola (Bill Frisell, Charlie Hunter, Ben Goldberg) i el percussionista brasiler Cyro Baptista (The Dreamers de John Zorn, Caetano Veloso, Paul Simon). 

 

Segunda, Headdress

 



 


 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...