dilluns, 7 de març del 2011

Produccions Contrabaix

Perico Sambeat, guardonat amb el premi Jazzterrasman del Festival de Jazz de Terrassa 2011

El gran saxofonista i compositor valencià Perico Sambeat ha estat guardonat amb el premi Jazzterrasman d’aquest 2011, atorgat per l’organització del Festival de Jazz de Terrassa. Aquest premi, la màxima distinció que des de fa ja 9 anys atorga el Festival de Jazz de Terrassa i que a les dues edicions anteriors va recaure en Roy Hargrove i Adrià Font, reconeix tota una trajectòria dins de la música jazz, així com la vinculació del músic a la ciutat de Terrassa. Tal i com és tradicional, Perico Sambeat protagonitzarà un dels concert de la programació de la 30ena edició del Festival, que se celebrarà del 16 de març al 3 d’abril. En aquesta ocasió, Perico Sambeat es presentarà al front de la Flamenco Big Band, el proper dijous 31 de març, a partir de les 22 h, a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Perico Sambeat també està d’actualitat per la seva darrer novetat discogràfica Baladas, publicat al passat febrer.
Jordi Rossy Quintet amb Seamus Blake i Ben Street, gira Ressons Jazz a Catalunya


El gran Jordi Rossy estarà tot aquest mes de març girant per diverses poblacions catalanes presentant un nou projecte creat especialment per al circuit Ressons Jazz de la Generalitat de Catalunya. Jordi Rossy, que recentment ha estat guardonat amb el Premi Músic de l’Any atorgat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, es presenta en format quintet amb el recolzament de primeres figures de l’escena jazzística internacional, els extraordinaris Seamus Blake al saxo, el contrabaixista Ben Street i el bateria RJ Miller, més els seu fill Félix Rossy a la trompeta. Aquesta gira, a la qual Jordi Rossy mostrarà la seva gran vàlua compositiva i domini del piano, visitarà les ciutats de Granollers (18 de març), Barcelona (19 de març), Terrassa (20 de març), Molins de Rei (20 de març), Manresa (24 de març), Vic (25 de març), Banyoles (26 de març), Lleida (27 de març) i Olot (1 d’abril).
Sílvia Pérez Cruz y Javier Colina presenten a l’abril el seu nou disc “En la imaginación”

El disc conjunt entre la cantant Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio, integrat pel contrabaixista Javier Colina, el pianista Albert Sanz i el bateria Marc Miralta, sortirà al mercat el proper mes d’abril amb el títol “En la imaginación”. Enregistrat el passat mes de gener als Estudis Cata de Madrid, i editat pels segells Karonte i ContraBaix, aquest primer treball de Sílvia Pérez Cruz amb el Javier Colina Trio ofereix un grapat de clàssics de la cançó cubana de tots els temps, passats pel particular filtre jazzístic dels seus intèrprets. Amb lletres plenes de sentiment, a vegades melodramàtiques i passionals, “En la imaginación” es presentarà en directe a Palau de la Música de Barcelona el proper 28 d’abril, com a concert de clausura del Festival del Mil·leni.
Dani Nel·lo presenta el seu disc Noir a Tarragona

El saxofonista i compositor Dani Nel·lo continua presentant en directe el seu darrer projecte discogràfic Noir a les sales de tota Catalunya. Així. el proper dissabte 26 de març, a partir de les 21 h, l’Auditori Caixa Tarragona acollirà l'univers del Jazz-Noir i la ficció criminal que caracteritza a Noir, així com una visió singular del llenguatge del saxo al blues i el rhythm'n'blues dels anys 50. Noir també és un homenatge als discos que van marcar al saxofonista Dani Nel·lo al començament de la seva carrera: aquelles gravacions màgiques de mestres com Arnett Cobb, Willis Jackson o Gene Ammons, el so de les quals constituïa el més potent dels transmissors d' emocions. Per al nou projecte de Dani Nel·lo, s’ha acompanyat de reconeguts músics de l’escena del jazz i blues de Barcelona, com són Ramón Angel Rey a la bateria, Nono Fernández al contrabaix i Francisco Suarez al piano.
El Supafunkrock! de Trombone Shorty, en directe al Festival de Jazz de Terrassa

Produccions ContraBaix ha incorporat a la programació de la 30ena edició del Festival de Jazz de Terrassa a un dels més destacats noms propis de l’escena jazzística contemporània de New Orleans, el trompetista, trombonista i cantant Trombone Shorty. Trombone Shorty, sobrenom artístic de Troy Andrews, és tota una celebritat als Estats Units, gràcies a la seva mescla del jazz, amb la força i energia del rock, el funk, el soul i el hip hop, un so propi que el mateix artista defineix com a Supafunkrock. Shorty es presentarà al públic de Terrassa amb “Backatown”, el seu debut com a líder escollit com a millor àlbum de jazz pel diari francès Libération. Entre els molts èxits de la seva curta però intensa carrera, consta el seu pas per la banda de Lenny Kravitz, la col.laboració amb U2 o actuacions al costat de Norah Jones o els Neville Brothers. El seu currículum ja està esquitxat de premis i reconeixements de prestigi, com ser protagonista el 2009 del pòster oficial del jazz Fest de New Orleans. Trombone Shorty actuarà a la Nova Jazz Cava de Terrassa el proper 26 de març, a partir de les 22 h.
Bettye LaVette porta les seves versions de clàssics del pop-rock anglès a Jazz a L’Auditori - Cicle ContraBaix

El programa de Jazz a L’Auditori - Cicle ContraBaix continua aquest mes de març amb l’actuació el proper dijous 24 de tota una llegenda del soul, la gran Bettye LaVette. Precedida pel penúltim reconeixement de la seva carrera, el Grammy pel seu disc anterior, Scene of the crime, la vocalista nord-americana ens visita amb un nou repertori sota el braç vertebrat a partir del seu recent treball d’estudi, Interpretations: The Bristish Rock Songbook. Un enregistrament que conté alguns dels més notables èxits que ha proporcionat el pop-rock britànic a la història del gènere. Un disc i un espectacle que, en definitiva, situa a Bettye LaVette en la mateixa direcció que en el seu dia van prendre els grans noms del soul com Ottis Reeding, Sam Cooke i Arteha Franklin, i li permet fer-se seus títols de grups llegendaris com els Beatles, els Stones, Led Zeppelin i Pink Floyd, entre altres.
Descobreix totes les nostres produccions i contacta amb nosaltres a www.produccionscontrabaix.com
Javier Colina | Perico Sambeat | Marc Miralta | Jordi Rossy | Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio Javier Colina & Antonio Serrano | Dani Nel·lo | Horacio Fumero | Lluís Vidal | Pedro Javier González & Raúl Rodíguez feat. Trilok Gurtu Mariano Díaz | Albert Sanz | Moisés. P. Sánchez | Carlos López | Pancho Amat | Michael Wollny | Baptiste Trotignon | Hamel

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...