dilluns, 24 de gener del 2011

Contrabaix

Un cap de setmana amb el millor jazz amb els nous projectes de Carme Canela, Martí Serra i Laura Simó
El cap de setmana també compta amb el concert doble de cançó d’autor de
“El Kanka” + Víctor Blanca, dins del Festival BarnaSants
MARTÍ SERRA - PRESENTACIÓ NOU DISC "TEA TIME"
Martí Serra, saxo
Sergi Sirvent, piano
Rai Ferrer, contrabaix
Xavi Maureta, bateria
Data: 28/01/11
Lloc: Auditori Barradas - Com arribar
EL KANKA + VÍCTOR BLANCA I LES CLAUS DE JADE (BarnaSants 2011)
“El Kanka”, guitarra i veu
Víctor Blanca, veu i guitarra acústica
Sergi Blanch, guitarra acústica, baglama i veu
Cristina Serrano, veu i percussió
Toni Munné, baix acústic i veu
Juan Cantón “Juantón”, caxó flamenc, percussió i veu.
Amb la col·laboració de Pau Romero, mandolins i bouzouki.
Data: 28/01/11
Lloc: Ateneu Santfeliuenc - Com arribar
Preu: 9€ anticipada / 12 € taquilla - Compra la teva entrada
LAURA SIMÓ & FRANCESC BURRULL (JAZZ A L'AUDITORI/CICLE CONTRABAIX)
Laura Simó, veu
Francesc Burrull, piano
Data: 29/01/11
Lloc: L'Auditori - Com arribar
CARME CANELA & JOAN MONNÉ TRIO "NOM DE DONA" (CONCERT ESPECIAL FIRA DE LA CANDELERA)
Carme Canela, veu
Joan Monné, piano
Marko Lohikari, contrabaix
David Xirgu, bateria
Data: 30/01/11
Lloc: Traska Truska - Com arribar
Preu: 12€ anticipada / 15 € taquilla - Compra la teva entrada


Aquest cap de setmana podrem gaudir de fins a 4 actuacions dins del cicle ContraBaix: la presentació del nou projecte “Tea Time” de Martí Serra; el concert doble de cançó d’autor del Festival BarnaSants amb “El Kanka” i Víctor Blanca; una nova actuació a Barcelona de “Jazz a l’Auditori/Cicle ContraBaix” amb Laura Simó & Francesc Burrull; i el nou espectacle de Carme Canela i Joan Monné trio “Nom de dona”.
La setmana comença el divendres 28 de gener a l’Hospitalet de Llobregat, on Martí Serra (guanyador del Premi Jaç 2009 a la Millor Nova Proposta) presenta el seu nou treball com a líder, “Tea Time”. Es tracta d'un recull de composicions originals, agrupades a manera de suite, on el material escrit i el material improvisat es fonen i es confonen per donar sortida a l'expressivitat, la personalitat, i el potencial improvisatiu dels membres del grup. La solidesa, la frescor i la interacció entre els músics és fruit de més de dos anys de treball intens amb Xavi Maureta i Rai Ferrer; ara, amb la incorporació de Sergi Sirvent al piano, el grup ha entrat en una nova dimensió sonora i creativa. Serra considera “Tea Time” el principi d'una nova etapa en la seva carrera, i una plasmació de l'experiència obtinguda en els més de deu anys com a improvisador en alguns dels projectes més interessants del panorama jazzístic nacional i estatal.
La programació continua el mateix divendres 28 de gener a Sant Feliu de Llobregat amb un concert doble dins del Festival BarnaSants amb els cantautors “El Kanka” I Víctor Blanca.
“El Kanka” és l’actual projecte musical de Juan Gómez Canca. Aquest estrany cantautor (o kankautor, com a ell li agrada definir-se) ofereix unes actuacions plenes d’originalitat i frescor, deixat al públic un excel·lent regust de boca gràcies a les variades cançons que ofereix en el seu directe.
El projecte de Víctor Blanca i les Claus de Jade comença sòlidament guanyant en els darrers anys diversos premis i mencions per la seva tasca en concursos musicals i de cantautors. Un projecte amb gran enteniment entre els músics a l’escenari en un bon ambient que arriba al públic. Cançó d’autor amb influències Folk/ Rock i harmonies vocals; i amb unes lletres que parlen de sentiments, sensacions i de tot el que d’alguna manera ens afecta a la vida. Aquest any 2011 veurà la llum el seu primer disc “Paraules d’aigua”.
El dissabte 29 de gener és el torn d’un nou concert a Barcelona, a la temporada Jazz a l’Auditori/Cicle ContraBaix, amb Laura Simó & Francesc Burrull.
Laura Simó és una de les vocalistes més consolidades del nostre panorama musical i Francesc Burrull un dels músics més venerats per les diferents generacions que han reconegut el seu mestratge en els darrers quaranta anys. Fa temps van decidir establir-se com a duet amb la voluntat de retre el seu particular homenatge a Joan Manuel Serrat, un artista que tots dos coneixen a la perfecció. Laura Simó en la seva condició d’admiradora del noi del Poble Sec des de l’infantesa i Francesc Burrull com a director musical d’alguns dels treballs més significatius de l’artista, com el primer disc que va publicar amb les adaptacions poètiques de Miguel Hernández.
I el diumenge 30 de gener, a Molins de Rei, podrem gaudir de la presentació del nou projecte de Carme Canela & Joan Monné trio: “Nom de Dona”. Aquest és el pretext que han trobat la Carme Canela i el Joan Monné per tornar a treballar junts, cançons amb nom de dona. De fet, qualsevol excusa era bona per reprendre una trajectòria que ha estat lligada durant molts anys. Ara, després d’un temps amb projectes independents però durant el qual no han perdut mai el contacte i la sintonia, ha arribat el moment de retrobar-se i de tornar a fer camí junts, al costat de David Xirgu a la bateria i amb Marko Lohikari al contrabaix.
El repertori de cançons i temes d’arreu del món és ple de títols amb noms femenins. Els trobem en la musica brasilera, en el songbook de standards americans, en les composicions de les grans figures de la història del jazz, en el món del pop i del rock, en la cançó d’autor,... Julia, dels Beatles, Ana Maria, de Wayne Shorter, Panonica, de Thelonious Monk, o Marta, de Joan Manuel Serrat.

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...