1.
Alan Ferber Nonet • Up High, Down Low 2023
https://alanferber.bandcamp.com/album/up-high-down-low
"Up High, Down Low" és el cinquè àlbum d'estudi d'Alan Ferber amb el seu nonet, que celebra 20 anys. Aquest treball busca combinar melodia, ritme i ressonància amb influències musicals diverses, reflectint l'experiència de Ferber com a músic i compositor a Nova York. L'àlbum es va concebre durant la emergència sanitaria a Missouri, inspirat en la col·laboració amb músics locals com Chris Cheek. Les peces inclouen composicions originals i adaptacions de temes coneguts, combinant elements de jazz amb altres gèneres com el rock indie i el funk. El disc destaca per la seva capacitat d'equilibrar conceptes musicals oposats i fomentar la interacció entre els músics.
Alan Ferber - trombone
Scott Wendholt - trumpet & flugelhorn
Jon Gordon - alto saxophone (all except 2 & 8)
John Ellis - tenor saxophone
Chris Cheek - baritone saxophone
Nir Felder - guitar
David Cook - piano, organ, keyboards
Matt Clohesy - acoustic & electric bass
Mark Ferber - drums & percussion
Charles Pillow - alto saxophone, alto flute, clarinet, bass clarinet
Daniel Diaz - percussion (1)
Brimstone Boogaloo
2.
Pablo Fdez. Arrieta & Jean-Marie Ecay: - Nire Gitartxoari, Karonte, 2024
El guitarrista Pablo Fdez. Arrieta, després de l'èxit amb el seu disc "Batzen Gaituena", torna amb un nou projecte al costat d'un altre mestre de la guitarra , Jean-Marie Ecay, conegut pel seu treball amb Itoiz i altres col·laboracions amb figures com Billy Cobham, Jean Luc Ponty o Joan Baez. Tots dos músics es van conèixer en un seminari de jazz el 1987 amb John Abercrombie, a qui ara homenatgen en aquest disc, que inclou dues peces del guitarrista desaparegut.
L'àlbum destaca pel diàleg íntim i precís entre ambdós artistes, i un so de vegades proper al de Pat Metheny. Inclou també un tema de Chick Corea, "Eternal Child", i composicions pròpies, com "Evocación" d'Ecay, amb veus femenines en euskera i lletra de Bernardo Atxaga, i "Nire Gitartxoari" d'Arrieta, amb influències del rock i elements de la cultura basca.
Samalayuca
Samalayuca és una població de l'estat mexicà de Chihuahua, situada a 52 quilòmetres al sud de Ciutat Juárez i al mig de la zona desèrtica coneguda com els médans de Samalayuca. És una secció municipal del municipi de Juárez.
3.
Warren Wolf – History of the Vibraphone 2024
https://warrenwolfmusic.bandcamp.com/album/history-of-the-vibraphone
Warren Wolf Jr., nascut el 10 de novembre de 1979 a Baltimore, Maryland, és un reconegut vibrafonista Va iniciar els seus estudis musicals als tres anys sota la tutela del seu pare, aprenent vibràfon, marimba, bateria i piano. Es va formar al Peabody Institute i a la Baltimore School for the Arts abans d'estudiar al Berklee College of Music. Després de graduar-se el 2001, Wolf va ser professor a Berklee fins al 2005. Des de llavors, ha desenvolupat una carrera internacional, col·laborant amb artistes com Bobby Watson, Christian McBride i liderant el seu propi grup, "Wolfpack". Ha publicat diversos àlbums aclamats com a líder, incloent el seu debut homònim el 2011. Wolf és membre del SFJAZZ Collective i continua sent una figura destacada en l'escena del jazz contemporani, combinant la seva carrera com a intèrpret amb la docència en institucions com el Temple University i el San Francisco Conservatory of Music.
Warren Wolf presenta "History of the Vibraphone", un àlbum que ret homenatge als grans mestres d'aquest instrument Inspirat pel llibre "Masters of the Vibes" d'Anthony Smith, Wolf interpreta composicions de llegendaris vibrafonistes com Roy Ayers, Terry Gibbs, Lionel Hampton, Milt Jackson, Bobby Hutcherson, Cal Tjader, Gary Burton, Dave Samuels i Joe Locke. El disc inclou temes emblemàtics com "Sad Eyes" de Cal Tjader, "Midnight Sun" de Lionel Hampton i "Django" de John Lewis, a més d'una composició original de Wolf. Acompanyat per Tim Green al saxo, Alex Brown al piano, Vicente Archer al contrabaix i Carroll 'CV' Dashiell III a la bateria, Wolf ofereix una panoràmica de l'evolució del vibràfon, des de l'era del swing fins al jazz modern.
Warren Wolf - vibraphone
Tim Green - alto saxophone (2,4,5,9) soprano saxophone (6,8)
Alex Brown - piano 1-4, 6, 8-9 & 11 Fender Rhodes 5, 7 and 10
Vicente Archer - bass
Carroll “CV” Dashiell III - drums
Bopstacle Course (Terry Gibbs), Midnight Sun (Lionel Hampton), Herzog (Bobby Hutcherson), Captain señor Mouse (Chick Corea)
4.
Nick Finzer - Dreams, Visions, Illusions 2022
https://outsideinmusic.bandcamp.com/album/dreams-visions-illusions
Nick Finzer, reconegut com una "Estrella Emergent" en el món del jazz, és un trombonista i compositor que està deixant empremta en la indústria musical.
Inspirat
per Duke Ellington, Nick Finzer va estudiar a l'Eastman School of
Music i a la Juilliard School, on Steve Turre va ser el seu tutor.
Ha
actuat amb figures com Wynton Marsalis, Anat Cohen i Dafnis Prieto,
en escenaris prestigiosos arreu del món.
És
el Fundador d'Outside in Music, una discogràfica i empresa mediàtica
centrada en artistes emergents.
És
Professor assistent de trombó a la Universitat del Nord de Texas,
amb
experiència docent en altres institucions de prestigi i autor de
llibres i creador de contingut educatiu sobre jazz i gestió musical.
El trombonista Nick Finzer presentava el 2022 el seu àlbum, Dreams, Visions, Illusions, un projecte que culminava més de deu anys liderant el seu sextet "Hear & Now". Aquesta formació, que va debutar amb l'àlbum Exposition el gener de 2013, inclou destacats músics com Lucas Pino (saxòfon tenor i clarinet baix), Alex Wintz (guitarra), Glenn Zaleski (piano), Dave Baron (contrabaix) i Jimmy Macbride (bateria).
Aquest nou disc és el resultat d'una beca "New Jazz Works" atorgada pel Chamber Music America l'any 2020, i el seu objectiu és explorar el paper de la musa en la vida creativa. L'àlbum reflecteix els alts i baixos, la recerca de l'inconegut i la navegació en un món on el futur sovint està emboirat i ple de confusió.
To Dream a Bigger Dream, Visions or Mirage
5.
Michael Dease - The Other Shoe: The Music of Gregg Hill 2023
https://www.youtube.com/watch?v=A9-ExFeFcrQ&list=OLAK5uy_kcpvFy0I256h2uVJYm4ZTb7aNG8ruagIU
https://www.gregghilljazz.com/bio
https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Dease
El trombonista Michael Dease torna amb "The Other Shoe", un àlbum en col·laboració amb el compositor Gregg Hill. Dease ofereix deu composicions originals d'Hill, arranjades per ell mateix, on destaca l’equilibri entre respecte per les arrels del jazz i l'exploració contemporània. Acompanyat per músics com Geoffrey Keezer al piano i Virginia MacDonald al clarinet, Dease lidera una formació que interpreta les peces amb gran cohesió.
Amb temes com "Wake Up Call", "Scooter's Dream" i "Shorty's Tune", l'àlbum combina melodies senzilles amb improvisacions lliures, reflectint el desig de Dease de mantenir viva l'herència del jazz mentre mira cap al futur. "The Other Shoe" destaca per la seva energia rítmica i estructura flexible, oferint una nova visió de la música de Hill.
Michael Dease - trombó (a tots els temes), saxo baríton (4,7,10), percussió (4)
Virginia MacDonald - clarinet
Geoffrey Keezer - piano (1,2,3,5,6,9)
Luther Allison - piano (4,7,8), Fender Rhodes (10)
Liany Mateo - baix
Colleen Clark - bateria i plats
Rodney Whitaker - baix (3) (segon solo de baix)
Kevin Jones - percussió (5,7,10)
Gwendolyn Dease - percussió (5,7,10)
Joel Perez - trombó (4,7)
The Sleeper
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada