dimarts, 9 d’abril del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 920:Julian Lage,Pierre De Bethmann,Florian Weiss,David Blake.


 

1.

Julian Lage - The Layers 2023

 

A "The Layers", Julian Lage revela 6 noves peces de les sessions d'enregistrament del seu àlbum anterior gravat amb el seu mentor Bill Frisell, el baixista Jorge Roeder i el bateria Dave King.

D’aquesta manera, "The Layers" és una peça complementària de l'àlbum aclamat del 2022 del Guitarrista Julian Lage, "View With A Room". La col·lecció presenta sis peces originals enregistrades durant les mateixes sessions en les quals Lage va descobrir noves possibilitats orquestrals al sumar-se a a quests músics . Música Íntima i bella, exploratoria i acollidora, amb una  interacció exquisida.

 

The Layers, Everything helps


2.

Pierre De Bethmann Trio - Essais / Vol. 5 (2023)

 

Pierre de Bethmann piano

Nelson Veras g

Sylvain Romano b

 

El trio de Pierre de Bethmann va trobar l’any 2022 una inesperada activitat de concerts a la primavera del 2022, malgrat la sortida incerta de l’emergència sanitària. Aprofitant aquest moment, van decidir enregistrar un nou àlbum que exploraria un nou enfocament musical, amb un nou trio format per piano, guitarra i contrabaix. Amb la incorporació del guitarrista Nelson Veras, el trio busca reinterpretar els estàndards de manera original i profundament treballada, oferint una nova dimensió al seu so. Enregistrat en condicions properes als concerts, aquest nou àlbum esdevé una síntesi del recorregut del trio fins al moment i el començament d'una nova etapa d'exploració en el vast terreny dels estàndards musicals. El trio prioritza la melodia i fa que els seus instruments cantin, creant una música encantadora i perfumada que convida al somriure.

 

Un singe en hiver (Michel Magne) “Un singe en hiver” és una pel·lícula francesa dirigida per Henri Verneuil, estrenada l'any 1962. Comèdia dramàtica adaptada de la novel·la homònima d'Antoine Blondin, aquest clàssic del cinema francès està interpretat sobretot per Jean Gabin i Jean-Paul Belmondo.

 

Love for Sale (Cole porter)

 

 


3.

Florian Weiss' Woodism - Alternate Reality 2021

Linus Amstad - altosax/flute ; Florian Weiss - trombone ; Valentin v. Fischer - doublebass ; Philipp Leibundgut - drums/glockenspiel

 

Florian Weiss és un trombonista i compositor suís que es presenta amb el seu quartet Woodoism, oferint  una perspectiva musical pròpia i original. El seu àlbum "Alternate Reality" barreja elements tradicionals del jazz amb moments introspectius que evocan records i emocions. Weiss i els seus companys creen una experiència de jazz amb matisos inesperats, oferint energia i curiositat en una visió refrescant de la funció del  trombó com a líder. Ampliant  horitzons i revifant  l'entusiasme per la música contemporània.

 

https://www.jazziz.com/new-releases/alternate-reality/

https://woodism.bandcamp.com/album/alternate-reality

 

Inhale, exhale


David Blake • Fun House 2022

 

https://davidblakejazzGuitar.bandcamp.com/album/fun-house

 

David Blake - Guitar ; Thad Bailey-Mai – trumpet ; Brad Turner – piano; Conrad Good – bass ; Bernie Arai - drums 

 

"Fun House" és el nom del quintet del Guitarrista David Blake, que ens presenta alguns dels millors músics de Vancouver. Aquesta col·lecció de composicions originals mostra la dinàmica interacció de la banda i improvisacions explosives. Aquest àlbum és la tercera aventura de David com a líder, però la primera en expandir el grup més enllà del trio. La inclusió del trompetista Thad Bailey-Mai i el pianista Brad Turner permet que la banda abordi un seguit de composicions intricades i desenvolupades. 

El Guitarrista s’Inspira en compositors de jazz modern com Dave Holland, Kenny Wheeler i Herbie Hancock, les composicions de David busquen sovint melodies intricades, harmonies fosques i misterioses, canvis de temps inusuals i molta improvisació. 

Single Petal of a Rose, Jon no Jon , Bernie does it



Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(Redifusió) 193 06-03-2009: Mosaic Blue Note 7 +...

    Jazz Expresso nº 192 06-03-2009 (Re-difusió)   Aquest programa és una re-difusió emesa originalment el 2009. Aquest any el Jazz Ex...