dissabte, 23 de setembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(22-09-23)871:Gorka Garay,Javier Moreno,Bobo Stenson, Alexis Tcholakian & Lilian Bencini.

Translator
Translator
Translator


 1.
Gorka Garay - Third moon of Jupiter 2023

(Extracte de la nota de premsa)
En el seu tercer àlbum, el saxofonista Gorka Garay introdueix una exploració sonora fusionant el seu quartet de jazz habitual amb un quartet de corda clàssic, creant un jazz innovador i inusual. A través de la seva experimentació apassionada i lliure de convencionalismes, aconsegueix crear un jazz mutació que ens transporta a mons sonors sorprenents.

L'àlbum inclou temes com "Hapiness flows through ears", que combina elements de pop-jazz amb influències africanes, i "Soul opens a path", amb ecos de Maceo Parker, Joshua Redman i Stanley Turrentine. "Third moon of Jupiter" ens endinsa en l'impressionisme clàssic i el jazz modal dels anys seixanta, mentre que "If I was a bird" transita des de textures semblants al choro brasiler fins a un so més indi. "Aehaa Aehoo" presenta dues cèl·lules rítmiques originals, mentre "Travelling to the unknown" és un homenatge als temes més espirituals de Coltrane dels anys seixanta. "Imaginary enemies" destaca per la seva energia emotiva repetitiva, i "Beneath the crimson night" és una mena de pista de bonificació que narra una història de ciència-ficció amb elements visuals i musicals.

Gorka Garay, nascut a Barcelona el 1978, va iniciar la seva formació musical a l'Escola Municipal de Música de Molins de Rei, passant després al Conservatori del Liceu i finalment graduant-se en jazz a l'ESMUC. A més de ser músic, és un educador apassionat i ha ensenyat a diverses escoles de música a Catalunya.

La seva discografia és un viatge emocionant per diversos estils musicals i ha col·laborat amb nombrosos artistes. També ha actuat amb grans noms com Maria Schneider, Tim Garland i Bob Sands. Les seves composicions figuren en el prestigiós "The Spanish Real Book", un testimoni del seu talent com a solista espanyol en l'àmbit del jazz.


Intèrprets: Gorka Garay (saxo tenor),
Marc Miralta (bateria),
Marina Sala (segon violí), Joan Monné (piano),
Miquel Àngel Cordero (contrabaix), Marçal Ayats (violoncel)

Uixi Amargós (viola), O  Gemma Pujol (viola)
Ana Fernández (primer violí) O Marta Cardona (primer violí),

Imaginary Enemies, Hapiness flows through Ears


2.
Javier Moreno - Quinteto Capital 2023

Javier Moreno és un contrabaixista i compositor nascut a Madrid amb una destacada carrera en el món del jazz i altres gèneres musicals. Ha viscut a Nova York, també amb estades a l'estranger a llocs com Roma i Buenos Aires, desenvolupant una intensa activitat professional. Ha estudiat a institucions com la Universitat de Nova York i el Conservatori Reial de l'Haya, rebent nombrosos premis i beques.

A la seva carrera, ha col·laborat amb una àmplia gamma d'artistes internacionals, destacant en el jazz contemporani i altres estils com el flamenc. Ha tocat als llocs més prestigiosos al voltant del món, incloent clubs a Nova York i escenaris a països com Etiòpia, Itàlia, Índia, República Dominicana, Xile, Portugal, Mèxic i altres.

A més, ha participat en importants festivals de jazz a nivell mundial i ha enregistrat diversos àlbums com a líder i co-líder amb diferents segells discogràfics. També és pedagog, ensenyant contrabaix de jazz, composició i conjunts de jazz avantguarda al Centre de Música Creativa de Madrid. La seva influència i contribució al món de la música és àmpliament reconeguda i admirada.

Segons Jacobo Rivero, periodista i escriptor.
L'àlbum "Quinteto Capital" és un treball d'alta qualitat musical i espiritual que reflecteix els elements constituents de l'univers de Javier Moreno. Amb la col·laboració d'un grup de músics talentosos, aquest àlbum ofereix una experiència musical que val la pena explorar. El viatge musical que Javier Moreno presenta en aquest àlbum és ric i variat, amb una direcció clara que guia els oients a través d'un món musical fascinant.
Personal

Javier Moreno Contrabajo y composiciones
Román Filiú Saxo alto
Jorge Vistel Trompeta
Victor Correa Trombón
Borja Barrueta Bateria

Grabado por Frank Lozano en Madrid. Camaleón Studios. 13 de Octubre de 2022. Masterizado en Buenos Aires por Mariano Miguez. Producido por Javier Moreno.Productor ejecutivo: Jordi Pujol.

Te lo digo y punto, Fendika

3.
Bobo Stenson Trio - Sphere 2023
Bobo Stenson (piano), Anders Jormin (contrebasse), Jon Fält (batterie)
Bobo Stenson, pianista de jazz suec (nascut el 4 d'agost de 1944), és conegut per liderar el Bobo Stenson Trio amb Anders Jormin i Jon Fält. Va estudiar amb Werner Wolf Glaser i va emergir a la escena musical a Estocolm, acompanyant artistes com Sonny Rollins i Don Cherry. Durant els anys 70, va participar en diversos grups i va tocar amb músics com Jan Garbarek. Ha format part del quartet de Charles Lloyd i també ha actuat amb Tomasz Stańko. La seva influent carrera abasta més de quatre dècades, destacant la seva contribució al jazz europeu.

You Shall Plant a Tree (Per Nørgård) , Spring (Sven-Erik Bäck)

4.
Alexis Tcholakian & Lilian Bencini - Dialogos (2023)
https://camille-productions.bandcamp.com/album/dialogos-live-in-marseille

Richie Beirach. (Compositor), Alexis Tcholakian (piano), Lilian Bencini (contrabaix)
El pianista Alexis Tcholakian i el contrabaixista Lilian Bencini ens conviden a compartir "DIALOGOS", un intercanvi musical contrapuntístic a dues veus que confronta els seus mons interiors amb la realitat del moment, en una conversa que de vegades ens sembla una mena de càntic.
Alexis Tcholakian ha signat 15 àlbums com a líder, fusionant sovint estàndards i els anomenats nous estàndards de jazz amb les seves pròpies composicions i algunes de Michel Petrucciani. La seva música, predominantment gravada en la formació clàssica de piano-contrabaix-bateria, ofereix una visió del jazz amb un toc groovy i romàntic, convidant a un viatge romàntic, a un passeig sensual i ple de color, ple de swing i groove, entre ombra i llum.
Lilian Bencini és un dels acompanyants més sol·licitats de la seva generació i continua col·laborant amb músics excepcionals. Les seves col·laboracions l'han portat a participar en nombroses gravacions i a viatjar a diferents països del món.


Elm


 

 

 

Si t'ha agradat aquest programa, segurament t'agradarà aquest:


 

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...