dimecres, 27 de setembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 872:Bill Frisell,Esthesis Quartet,Vince Mendoza,Oded Tzur.

Translator
Translator


 1.
Bill Frisell – Four 2022

Blue Note: Bill Frisell (guitarra), Gerald Clayton (piano), Johnathan Blake (batería), Gregory Tardy (saxo tenor y clarinet). .
El guitarrista i compositor Bill Frisell va néixer a Baltimore el 1951, va passar la seva infància a Denver, va estudiar música a la University of Northern Colorado i va continuar els seus estudis al Berklee College of Music, a Boston. Des d'aleshores, el guitarrista no ha parat de tocar i compondre, convertint-se en un dels guitarristes més reconeguts i en un dels músics més versàtils, i, a més, és un dels més peculiars i originals improvisadors dels nostres temps.
Bill Frisell, és conegut per les seves composicions delicades en l'àmbit de l'avantguarda del jazz. Els seus últims treballs mostren un canvi cap a un concepte musical més personal i obert, reflectint el context polític actual. El seu àlbum "Four" presenta nou composicions originals interpretades per un conjunt que inclou el pianista Gerald Clayton, el saxofonista Gregory Tardy i el bateria Johnathan Blake. Amb melodies evocadores i rèquiems emotius, l'àlbum oscil·la entre la tristesa i l'esperança. Destaca la seva capacitat per crear un ambient emotiu amb una estructura musical ben elaborada.

Dear Old Friend (for Alan Woodard),  Claude Utley (SEGUIDES), Holiday, Invisible


2.
Esthesis Quartet - Times Zones 2023
https://esthesisquartet.bandcamp.com/album/times-zones

Elsa Nilsson - Flutes and FX ; Dawn Clement - Piano and Vocals ; Emma Dayhuff - Bass ; Tina Raymond - Drums

ESTHESIS QUARTET és una banda formada per quatre músics de diferents llocs dels estats units. En el seu àlbum TIME ZONES, exploren diferents conceptes i estats d'ànim amb set composicions originals. Elsa Nilsson, flautista de Suècia, Dawn Clement, pianista i compositora, Emma Dayhuff, baixista, i Tina Raymond, baterista, són els membres del quartet. Van començar a treballar junts durant el confinament de la Covid, compartint composicions i experimentant amb enregistraments a distància. Després de poder reunir-se a Los Angeles, van confirmar que éren una banda. El seu primer àlbum homònim va rebre crítiques positives, destacant la seva identitat i la seva energia vibrant.

TIME ZONES, el segon àlbum d'Esthesis Quartet, s'enregistra a Los Angeles. L'àlbum explora de manera lúdica l'experiència de quatre músics treballant junts des de diferents fusos horaris. En un mon , el del jazz, dominat clarament pel gènere masculí, la proposta d’aquest grup de quatre dones aporta una musicalitat i creativitat que ens fa molta falta.

Blue Light , Brush fire



3.
Vince Mendoza , Metropole Orkest - Olympians 2023

Vince Mendoza (nascut el 17 de novembre de 1961) és un compositor, arranjador musical i director d'orquestra nord-americà. Va debutar com a solista l'any 1989, i és conegut pel seu treball dirigint la Metropole Orkest i la WDR Big Band Köln, a més d'arranjar música per a músics com John Scofield, Joni Mitchell, Michael Brecker i Björk. Al llarg de la seva carrera, ha guanyat set premis Grammy i un premi Grammy llatí i ha estat nominat per a un total de 38 entre els dos premis.
La Metropole Orkest (Metropole Orchestra) és una orquestra de jazz i pop amb seu als Països Baixos, i és el conjunt a temps complet més gran d'aquest tipus al món. Una orquestra híbrida, és una combinació de jazz, big band i orquestra simfònica. Comprèn entre 52 i 97 músics, és versàtil en moltes formes musicals i està equipat amb una "secció de doble ritme": una per a pop i rock, i una altra per a música basada en el jazz.
Olympians  es van enregistrar a distància durant la emergència sanitària. És un altre producte  positiu  d'una època molt problemàtica. Tot això recorda als oients que d'una sèrie de moments molt foscos pot sortir alguna cosa bona.

Barcelona

4.
Oded Tzur - Isabela (2022)
Oded Tzur (saxo ténor), Nitai Hershkovits (piano), Petros Klampanis (Contrabaix), Johnathan Blake (Bateria)
Oded Tzur (nascut el 1984) és un saxofonista, compositor, director, pedagog israelià amb seu a la ciutat de Nova York. El seu treball se centra en les connexions fonamentals entre tradicions musicals diferents, entre elles la música clàssica de l'Índia i el jazz,i s'inspira en l'art de narrar històries. El seu so al saxo tenor és el resultat d'una tècnica que va desenvolupar mentre estudiava música clàssica de l'Índia.
A aquest disc,  'Isabela', el saxofonista Oded Tzur ha triat  la mateixa formació que l'acompanyava al seu disc precedent, 'Here be dragons', el pianista Nitai Hershkovits, el contrabaixista Petros Klampanis i el baterista Johnathan Blake.

Noam, Love Song for the rainy Season.




 
 
 
 
 
 
I si t'ha agradat aquest programa, segurament també t'agradarà aquest altre :

 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...