dimecres, 25 de setembre del 2013

Marco Mezquida Trio i Girona Jazz Project plays Bird enceten la recta final del Festival de Jazz de Girona


El prodigiós pianista de Menorca i el premiat projecte gironí deixaran el llistó ben alt a dues jornades de la clausura
25 de setembre de 2013 – Girona. La XIII edició del Festival de Jazz de Girona enceta la seva recta final aquest divendres 27 de setembre amb dues propostes de gran envergadura artística. Per una banda, el trio de Marco Mezquida, un prodigi de les tecles que a pesar de la seva joventut ha aconseguit destacar entre el bo i millor del jazz al nostre país. De l'altra, la premiada Girona Jazz Project, que en aquesta ocasió retrà homenatge al gran Charlie Parker, un geni que va canviar el curs de la història del jazz.
Nascut a Menorca l'any 1987, Marco Mezquida és un dels jazzmen més extraordinaris de la seva generació. Elegit músic de l'any per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna durant dues temporades seguides (2011 i 2012), s'ha convertit un dels pianistes més sol·licitats i valorats de la nostra avantguarda jazzística. A banda d'acompanyar artistes com Giulia Valle, Marc Miralta o Raynald Colom, Mezquida lidera des de l'any 2009 un trio completat pel contrabaixista suec Marko Lohikari i el baterista argentí Carlos Falanga, dos dels instrumentistes més actius de l'escena barcelonina. La seva música emocionant i rica en matisos s'ha materialitzat en el disc My friend Marko, un treball amb originals de Mezquida que ha publicat recentment el prestigiós segell Fresh Sound New Talent.
La Girona Jazz Project plays Bird ha nascut per retre homenatge a la colossal figura de Charlie Parker, que va canviar la història del gènere i va contribuir a dignificar el jazz. Submergint-se en llegat de l'inventor del bebop, la GJP plays Bird ha preparat un repertori amb solos de Bird (pseudònim de Parker) arreglats per a cinc saxos, trompeta i base rítmica. A Night in Tunisia, Salt Peanuts i Lover Man són alguns dels temes que es podran sentir amb aquests nous arranjaments. La formació consisteix en la secció de saxos i la base rítmica de la big band Girona Jazz Project, que es va emportar el guardó a millor disc de jazz del 2009 als Premis Enderrock amb El camino, dirigit per Guillermo Klein.
A més a més, demà dijous 26 de setembre la vocalista nord-americana Leslie Helpert i el guitarrista català Albert Vila retran homenatge a una altra gran figura del jazz, Billie Holiday, i també tindrà lloc la franja de projectes gironins amb David Poblete & Saltjazz i TAK!
Finalment, la clausura del festival, que ha acollit figures internacionals com Kenny Garrett i Dan Ben Lior, anirà a càrrec del duo format per Karol Green & Santi Careta, el proper diumenge 29.
Podeu descarregar fotos dels espectacles i cartell del festival a:
Comunicació: DIVERTIMENTO
Carles Ruiz · 93 453 19 64 · 649 95 88 32 · premsa@festivaldejazzdegirona.com

MARCO MEZQUIDA TRIO
27/09 < 20:00h
Casa de Cultura (Auditori Josep Viader)
Preu: 3€
Marco Mezquida, piano
Marko Lohikari, contrabaix
Carlos Falanga, bateria  

GIRONA JAZZ PROJECT PLAYS BIRD
27/09 < 22:00h
La Mirona
Preu: 8€
Carles Pineda, Albert Comaleras, Adrià Bauzó, Xavi Molina, Jordi Casas, saxos
David Pastor, trompeta
Francesc Ubanell, guitarra
Alexandre Carbonell, piano
Joan Motera, contrabaix
Xavier Hinojosa, bateria

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...