dilluns, 23 de setembre del 2013

Festival de Jazz de Girona

Franja de projectes gironins i tribut a Billie Holiday, aquest dijous al Festival de Jazz de Girona
L'edició d'enguany arriba al seu equador amb gran èxit artístic i de convocatòria
23 de setembre de 2013 – Girona. Després de les actuacions de Kenny Garrett, Dan Ben Lior, Xavi Torres i Walk Tall, la 13a edició del Festival de Jazz de Girona ha arribat al seu equador amb un gran èxit artístic i de convocatòria. Aquest dijous 26 de setembre enceta la seva recta final amb més propostes de primer nivell per a tots els públics, com la franja de projectes gironins, amb els concerts de TAK! i David Poblete & Saltsazz, dues formacions que presenten novetat discogràfica, i el tribut a Billie Holiday oficiat per Leslie Herpert i Albert Vila.
TAK! és un jove quartet gironí que destaca per la seva maduresa i una personalitat sorprenentment marcada. El seu primer treball homònim és un recull de 9 composicions pròpies amb influències del jazz progressiu, l’avantguarda i el free, i pinzellades d’altres estils com el hip hop, soul i funk. Només porten dos anys de vida, però amb aquest temps el quartet guanyat el concurs A Coruña Jazz Fusión i ha aconseguit generar expectació gràcies als seus directes.
Saltsazz, liderada pel compositor i pianista xilè David Poblete, és una formació de latin jazz que beu tant del folklore llatinoamericà com del jazz i el flamenc. Salt, entorn multicultural idoni per desenvolupar un projecte d’aquestes característiques, va posar en contacte Poblete amb el virtuós percussionista bolivià Fidel Cuentas, i la formació inicià la seva trajectòria com a duo abans de convertir-se en quintet. Ara, el grup ha enregistrat el seu primer treball discogràfic, Paisajes, un eclèctic compendi de peces fresques i originals.
Finalment, els encarregats d'oficiar el tribut a Billie Holiday seran la vocalista nord-americana Leslie Helpert i el guitarrista català Albert Vila. Durant els 10 darrers anys, Helpert ha combinat la seva carrera com a cantautora amb la interpretació dels standards de Billie Holiday al costat de músics de tot el món. Va ser en instal·lar-se a Barcelona que va conèixer Albert Vila, un dels guitarristes més destacats de la seva generació a Catalunya, i junts van formar un duo per interpretar el repertori de Holiday entre les dècades de 1930 i 1950.
El festival continuarà divendres 27 amb la Girona Jazz Project i Marco Mezquida Trio i diumenge 29 amb Karol Green & Santi Careta, duo encarregat de posar final a l'edició d'enguany.

Podeu descarregar fotos dels espectacles i cartell del festival a:
Comunicació: DIVERTIMENTO
Carles Ruiz · 93 453 19 64 · 649 95 88 32 · premsa@festivaldejazzdegirona.com

DAVID POBLETE & SALTSAZZ
26/09 < 21:30h
Sala La Planeta
Preu: 10€
David Poblete, piano
Albert Comaleras, saxo/flauta
Manel Vega, baix
Ruben Berengena, bateria
Fidel Cuentas, percussió

TAK!
26/09 < 22:30h
Sala La Planeta
Preu: 10€
Roger Martínez, saxo
Juanjo Fernández, piano
Manel Fortià, contrabaix
Marc Bódalo, bateria

LESLIE HELPERT & ALBERT VILA
26/09 < 21:00h Ateneu Bar de Banyoles
Entrada Gratuïta
Albert Vila, guitarra
Leslie Helpert, veu    

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 917:Oriol Roca,Lynn Cassiers,Walter Smith III,Jan Harbeck,Song Yi Jeon&Vinicius Gomes,Andrew Baker .

  1. Oriol Roca Trio & Lynn Cassiers: Live at Jazz Cava   2023 https://underpool.bandcamp.com/album/live-at-jazz-cava   Oriol ...