dimecres, 7 de novembre del 2012

“Elastic”: nou disc de Perico Sambeat

El saxofonista valencià presenta projecte amb Jeff Ballard,
Eric Legnini, Thomas Bramerie i André Fernandes
“Elastic”: nou disc de Perico Sambeat amb una extraordinària banda internacional



                 
Amb el pas dels anys, el saxofonista valencià Perico Sambeat s'ha convertit en un referent del jazz a nivell mundial. La seva prolífica carrera professional l'han portat a compartir escenari en festivals i programacions d'arreu del món amb artistes com Dave Douglas, Bernardo Sasseti, Bob Sands, Chris Kase, George Colligan, Chano Domínguez ... i a gravar discos entre els quals destaquen Cruce de Caminos amb Gerardo Núñez; Friendship amb Brad Meldhau, Kurt Rosenwinkel o Jeff Ballard (editat per ACT, discogràfica alemanya de gran prestigi i presència internacional), o Flamenco Big Band, amb Miguel Poveda, Javier Colina o Marc Miralta i editat per Universal-Verve.
Els seus últims treballs amb el segell propi de Produccions ContraBaix i en distribució amb Karonte (Ziribuye, 2005; Baladas, 2011) han tingut gran distribució i un significatiu nivell de vendes al Japó, Alemanya, França i Regne Unit.
Sambeat ens lliura ara una nova entrega de la seva gran versatilitat musical, que li fa dominar diferents registres del jazz contemporani, sense perdre la seva particular i única personalitat musical.
"Elastic" és el títol d'aquest nou disc on Perico Sambeat torna a exhibir la seva gran saviesa musical al capdavant d'un nou projecte que el reuneix amb excepcionals jazzmen de l'escena internacional. Amb aquesta proposta ens ofereix diverses composicions arrelades en el jazz contemporani. El mestratge instrumental de tots els components d'aquest grandiós quintet (amb Jeff Ballard a la bateria, Eric Legnini al piano, Thomas Bramerie al contrabaix, i André Fernandes a la guitarra) garanteix intervencions solistes de gran creativitat i expressivitat, alhora que es estableix un diàleg fluid, ple d'energia i impacte musical, que agradarà tant al públic amant del jazz contemporani més tradicional com al públic neòfit.
Aquest treball, editat per Produccions ContraBaix i distribuït per Karonte, va ser enregistrat en els estudis Millenia de València; lloc que també va recollir la gravació d'un dels anteriors i més aclamats discos del saxofonista, Perico Sambeat Flamenco Big Band.
Gira de presentació nou disc “Elastic”
·         11 de novembre: Clasijazz (Almería)
·         13 de novembre: Auditorio Conde Duque (Madrid)
·         14 de novembre: San Juan (Alacant)
·         15 de novembre: Sala ContraBaix (Sant Feliu de Llobregat)
·         16 de novembre: Jamboree (Barcelona)
·         17 de novembre: Nova Jazz Cava (Terrassa)
·         18 de novembre: Auditori San Francisco (Monzón)
 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...