dilluns, 16 de maig del 2011

Contrabaix

Un cap de setmana ben especial a ContraBaix on poder gaudir de la millor música amb el millor jazz internacional, el millor blues fet a casa nostra, i un concert de cançó dedicat a la poesia iberoamericana.
La setmana comença el 20 de maig, a l'Ateneu de Sant Feliu, amb l'extraordinari quartet internacional liderat pel pianista nord-americà Bruce Barth i l'amic Perico Sambeat. No és la primera vegada que el pianista novaiorques i el saxofonista valencià lideren plegats un projecte. Les seves actuacions i gravacions en duet i altres col·laboracions amb propostes diverses els han portat a treballar junts durant anys damunt d'escenaris i en estudis de gravació. Tant Barth com Sambeat son dos dels noms importants de l'actual escena del jazz, comptant amb tot el reconeixement del públic i la crítica de varis continents. En aquest gran concert estaran acompanyats dels briànics Jeremy Brown i Stephen Keogh, que conformen una de les bases rítmiques més solvents de l'actual escena del jazz europeu, amb un currículum brillant que reflexa les seves col.laboracions amb mestres del jazz d'avui i de sempre.
El mateix 20 de maig, a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat, serà el torn de gaudir de l'enèrgic blues de Big Mama, la gran veu del blues a Catalunya, que ens presenta el seu nou projecte “The Crazy Blues Band”. A l´escenari s´hi descobreixen els artistes tot recreant un repertori que es vertebra en el blues i en el swing. Big Mama canta i toca la guitarra flanquejada per tres músics excepcionals, fent gaudir el públic amb les cançons escollides on l´essència del blues n´impregna cada nota.
Ritme, ritme, ritme… percussió, pulsació, embalum acústic… El blues retruny des de la guitarra i copeja el baix, rebotant en la bateria i encomanant-se a l´harmònica… per emergir finalment de la gola amb força ancestral… tot jugant amb la sonoritat sorgida d´una factoria d´emocions.
I el dissabte 21 de maig, a l'Auditori de Barcelona i dins la temporada "Jazz a l'Auditori/Cicle ContraBaix", Martirio i José Maria Vitier ens presenten el seu nou projecte "El aire que te rodea". Aquest és el nom del disc i de l’espectacle que ha unit els talents i les sensibilitats del músic cubà José María Vitier –autor de la banda sonora de “Fresa y chocolate” -i de l’artista Maribel Quiñones Martirio. Enregistrat a l’Havana, aquest treball presenta una selecció de cançons a partir dels versos d’alguns dels poetes iberoamericans més rellevants. Musicats per Vitier i interpretats per Martirio, els textos de García Lorca, Rubén Darío, San Juan de la Cruz, Vicente Nuñez i Julio Herrera, entre altres, prenen una nova vida per a veu i piano. Una vida que projecta una dimensió sonora molt especial a través de ritmes i cadències d’anada i tornada d’un costat a l’altre de l’Atlàntic. El son i les tonalitats guajiras s’entrecreuen amb els aires flamencs i melòdics de la copla en un acte de flirteig i seducció conduit per l’entesa entre Vitier i Martirio i secundat per una formació instrumental amb percussió, cordes i l’accent del tres flamenc de Raúl Rodríguez. 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(19-04-24)922:Emile Parisien,Andy Emler,Samo Salamon / Asaf Sirkis,Sylvain Kassap.

  1. Emile Parisien Quartet - Let Them Cook (2024) https://emileparisien.bandcamp.com/album/let-them-cook Emile Parisien (saxophone ...