dilluns, 2 de maig del 2011

ContraBaix s'estrena a Sant Joan Despí amb Biel Ballester trio

A més, Dani Nel·lo presenta el seu nou disc "Noir" a les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat
DANI NEL·LO "Noir"
Dani Nel·lo, saxo
Francisco Suárez, piano
Nono Fernàndez, contrabaix
Ramon Àngel Rey, bateria

Data: 06/05/11 a les 22 hores
Lloc: Ateneu Santfeliuenc
Preu: 9 € anticipada / 12 € taquilla - Compra la teva entrada

BIEL BALLESTER TRIO
Biel Ballester, guitarra solista
Graci Pedro, guitarra rítmica
Leo Hipaucha, contrabaix

Data: 08/05/11 a les 19 hores
Lloc: Centre Cultural Mercè Rodoreda. Pati del Diamant -
Preu: Gratuït (aforament limitat)


Un cap de setmana per gaudir de la millor música a ContraBaix, amb un concert especial a les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat, Dani Nel·lo presentant nou disc "Noir"; i el concert inaugural de ContraBaix a Sant Joan Despí amb el gipsy-jazz de Biel Ballester trio.

La setmana comença el divendres 6 de maig a l'Ateneu de Sant Feliu amb Dani Nel·lo "Noir". Dani Nel·lo és un dels artistes més polifacètics i a la vegada més carismàtics de l’escena musical actual; un saxofonista, compositor, autor i intèrpret que porta anys trepitjant els escenaris amb els més diversos projectes. La seva energia a l’escenari; un so propi i molt reconegut; i una gran inventiva fan que Nel·lo tingui un nom destacat dins l'escena musical nacional.

Dani Nel·lo presenta el seu nou projecte discogràfic Noir (Nómada 57, 2010), una evocació, per una banda, de l’univers del Jazz-Noir i la ficció criminal i, d'altra banda, una visió singular del llenguatge del saxo al Blues i el Rhythm’n’Blues dels 50. Així mateix, Noir també és un homenatge als discos que van marcar al saxofonista Dani Nel·lo o al començament de la seva carrera: aquelles gravacions màgiques de mestres com Arnett Cobb, Willis Jackson o Gene Ammons, les quals el seu so constituïa el més potent transmissor d’emocions. Per a Noir , Nel·lo ha comptat amb tres jazzmen d’excepció: Francisco Suárez, pianista de gust exquisit i ple de recursos harmònics, Nono Fernández, contrabaixista rotund de gran inventiva, i Ramón Ángel Rey, bateria dinàmic i de pols ferm.

I el diumenge 8 de maig, l'estrena de ContraBaix a Sant Joan Despí amb un concert gratuït i per a tots els públics: Biel Ballester trio, una formació enquadrable en el món del “Gypsy jazz” o “jazz Manouche”, l’estil de jazz menys americà i més europeu de tots el que s’interpreten arreu del món.

El jazz dels “manouches”, es a dir, dels gitanos d´arreu de França i de centre-europa, és un estil que s´inicià amb el cèlebre guitarrista francès DJANGO REINHARDT. El món del qual procedia, una barreja de “bal mussete” parisí i de melodies tradicionals gitanes, va complementar-se perfectament amb la llibertat d’improvisació que proporcionà el jazz, donant així origen al seu tan personal estil.

El Biel Ballester trio pretèn no sols mantenir la tradició de l´estil, tocant els estàndards més coneguts del gènere, composats per Django Reinhardt, sinó també incorporar les noves tendències marcades pels gitanos actuals així com aportar el seu propi gra de sorra al desenvolupament de l´estil amb temes propis.

El cineasta nord-americà Woody Allen va escollir 2 peces seves per aparèixer en la seva pel·lícula “Vicky Cristina Barcelona” donant així a la banda un suport internacional important.