dimecres, 2 de febrer del 2011

Contrabaix

Produccions ContraBaix

butlletí de notícies

Perico Sambeat presenta Baladas, una revisió lírica de diversos estàndars americans i espanyols

El gran saxofonista i compositor valencià Perico Sambeat, acompanyat per tres músics excepcionals com son el contrabaixista Javier Colina, el pianista Bernardo Sassetti i el bateria Borja Barrueta, ens presenta aquest mes de febrer el seu darrer projecte discogràfic, Baladas (Nuba Records/ContraBaix, 2011). Sambeat ens ofereix en aquest disc un repertori de balades a partir d’estàndards del jazz, de la música hispana i d’originals amb la particular sensibilitat musical del saxofonista valencià, i amb el recolzament d’un trio d’acompanyants que arropen a la perfecció el sentiment íntim i nocturn que caracteritza al disc. A més de clàssics populars com María de la O, Flor de perdición o Cuando me vaya (aquesta darrera original de Joan Manuel Serrat), Perico Sambeat inclou dues composicions originals, Huella del silencio y Noche azul, que acaben d’arrodonir aquesta recuperació d’un repertori arrelat a la memòria melòmana. El disc, enregistrat el passat mes de desembre als estudis CATA de Madrid, també ha comptat amb la col·laboració del gran pianista Albert Sanz, que aporta la seva gran musicalitat i fluïdesa melòdica als temes Maria de la O i Huella del Silencio. Perico Sambeat presentarà en directe el repertori de Baladas, el proper 3 de febrer a L’Auditori de Barcelona, dins de la programació de Jazz a L’Auditori-Cicle ContraBaix.

Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio finalitzen la gravació del seu disc conjunt

El projecte que ha unit a la cantant Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio, integrat pel contrabaixista Javier Colina, la bateria de Marc Miralta i el piano d’Albert Sanz, tindrà molt aviat el seu propi disc. Després de presentar en directe aquest projecte, basat en clàssics de la cançó cubana, a Barcelona i Madrid, Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio van enregistrar el passat mes de gener als Estudis CATA de Madrid deu temes, que integraran el debut discogràfic d’aquesta col·laboració conjunta. El disc, que es preveu surti al mercat el proper mes d’abril, es una col·lecció de grans cançons clàssiques cubanes, passades pel particular filtre jazzístic dels seus intèrprets, amb lletres plenes de sentiment, de vegades melodramàtiques i passionals, i una música que desprèn màgia i seducció a parts iguals. Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio presentaran en directe els temes del seu nou projecte, al concert de clausura del Festival del Mil·leni, el proper 28 d’abril al Palau de la Música de Barcelona.

Transversal, al 6è Festival Internacional de Percussió de Catalunya

Després del èxit aconseguit a les seves presentacions al Festival de la Porta Ferrada i al Mercat de la Música Viva de Vic, Transversal, el projecte que ha unit els talents del guitarrista Pedro Javier González, el mestre de la percussió Trilok Gurtu, el tres cubà de Raúl Rodríguez i el baix de Guillem Aguilar, torna als escenaris catalans. Així, el proper 18 de febrer, a partir de les 21 h i dins de la programació del 6è Festival Internacional de Percussió de Catalunya, L’Auditori de Barcelona acollirà el primer concert a Barcelona de Transversal .Tal i com indica el seu nom, Transversal és una proposta que reuneix diferents estils , com el flamenc o la world music, per a establir un discurs jazzístic fascinant sustentat per les diferents intervencions de cada solista.

Els saxofonistes Grace Kelly i Perico Sambeat i el Manel Camp Quartet, junts a Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix

Aquest dijous 3 de febrer, a partir de les 22 h, Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix ofereix un concert doble que reuneix a dos reconeguts saxofonistes actuals de l’escena jazzística. Per una banda, l’americana Grace Kelly, en format quintet, presentarà, per primera vegada a Barcelona, els temes de Man with the Hat, el seu revelador debut discogràfic dedicat al gran Phil Woods. Per la seva banda, Perico Sambeat, amb la companyia de Javier Colina al contrabaix, el bateria Borja Barrueta i el pianista Bernardo Sassett, presentarà en directe el seu nou cd, Baladas, una revisió d’estàndars clàssics, més dues composicions originals, que mostra la faceta més lírica i melòdica de Perico Sambeat. Igualment, el dissabte 12 de febrer, a partir de les 21 h, el pianista i compositor Manel Camp presentarà en directe el seu darrer i elogiat disc Tangram a L’Auditori de Barcelona dins de la programació de Jazz a L’Auditori - Cicle ContraBaix. Amb l’excel·lent acompanyament dels músics habituals del seu quartet, com són el contrabaixista Horacio Fumero, el trompetista Matthew Simon i el bateria Lluís Ribalta, a Tangram el Manel Camp Quartet deixa ben palès el fruit de tants anys de treball plegats i la maduresa i l’experiència acumulades, en una obra mestra del jazz català i sonoritat mediterrània que ha estat aclamat per tota la crítica especialitzada.

Mompiana, Iulianus Suite, Baptiste Trotignon i Perico Sambeat, seleccionats als Premis Jaç 2011

Els discos Mompiana i Iulianus Suite, del Lluís Vidal Trio i del Jordi Rossy Quintet, el projecte musical de Joan Díez & Perico Sambeat i el disc Share, de Baptiste Trotignon, han estat seleccionats com a finalistes als Premis Jaç 2001, organitzats per la revista catalana del grup Enderrock Jaç i que s’atorguen per votació popular. Fins el proper 15 de febrer, el públic pot escollir als guanyadors d’enguany fent la seva votació mitjançant la pàgina web dels propis premis, que podeu visitar clicant en aquest enllaç.

Descobreix totes les nostres produccions i contacta amb nosaltres a www.produccionscontrabaix.com

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...