1.
Louis Sclavis,Benjamin Moussay - Unfolding 2024
Louis Sclavis,Benjamin Moussay - Unfolding 2024
El clarinetista Louis Sclavis i el pianista Benjamin Moussay, després de col·laborar en uns quants projectes pel segel discogràfic ECM, com l’aclamat Characters On A Wall, han consolidat en els últims anys un diàleg musical íntim i expansiu, oferint concerts celebrats arreu d’Europa. Ara presenten Unfolding, un àlbum de composicions originals gravat a La Buissonne, al sud de França, que combina dues terceres parts d’obres de Moussay amb peces de Sclavis. La música desplega un equilibri delicat entre la contemplació lírica i una inventiva imprevisible, explorant amb fluïdesa les composicions a través d’improvisacions càlides i pausades. Amb influències que van des de Messiaen fins a Jimmy Giuffre, el disc captura una complicitat que s’ha anat perfeccionant al llarg de més de dues dècades de col·laboració.
Unfolding, Loma del Tanto, None, A garden in Ispahan
2.
Enzo Carniel, Hermon Mehari, Stéphane Adsuar, Damien Varaillon - NO(w) Beauty 2023
https://menaceparis.bandcamp.com/album/no-w-beauty
Hermon Mehari, trompetista originari de Kansas City, consolida el seu prestigi internacional amb el llançament de No(w) Beauty, un àlbum que supera fins i tot l'èxit del seu treball anterior Asmara (2022). Acompanyat per tres destacats músics de l'escena parisenca —Enzo Carniel al piano, Damien Varaillon al contrabaix i Stéphane Adsuar a la bateria— Mehari crea un so distintiu marcat per la tensió creativa entre els membres del quartet. Mentre Carniel busca portar el grup cap al centre, Varaillon i Adsuar estiren cap a territoris més experimentals, obrint un espai per a la sensibilitat poc convencional del trompetista.
L'àlbum evoca referències clàssiques com Sketches of Spain de Miles Davis, però alhora incorpora elements d'electrònica i innovació sonora, reflectint el millor del jazz europeu contemporani. Un dels moments més destacats de No(w) Beauty és la interpretació emotiva de "For All We Know", on Mehari demostra el seu creixent reconeixement com a músic d'elit.
Amb influències que van des del jazz clàssic fins al blues, la música francesa i el hip-hop, No(w) Beauty és una obra de sìntesi d’estils musicals. El quartet, reconegut com a "Grup de l'Any" per Jazz Magazine, consolida així una de les propostes més fresques i captivadores del panorama jazzístic europeu actual.
Enzo Carniel (piano), Hermon Mehari (trompeta), Damien Varaillon (contrabaix), Stéphane Adsuar (bateria)
Atonia
3.
Andy Milne And Unison • Time Will Tell 2024
https://andymilnepiano.bandcamp.com/album/time-will-tell
El pianista i compositor Andy Milne presenta Time Will Tell, el seu nou àlbum amb el trio Unison,publicat aquest 2024 a Sunnyside Records. Aquest treball, on col·labora amb el baixista John Hébert i el bateria Clarence Penn, explora la identitat i el destí, inspirat en la recerca de Milne sobre la seva família biològica després d’haver estat adoptat de nadó. El procés va començar amb un test d'ADN d'Ancestry.com que li va regalar la seva dona el 2018, que el va portar a conèixer el seu primer cosí i, el 2022, a reunir-se amb la seva mare biològica, una experiència que ha marcat profundament la seva música.
Les peces de Time Will Tell capten l’emoció i el simbolisme de la seva cerca personal, sense ser-ne una narrativa directa. Temes com “Lost and Found” inclouen noves sonoritats com el koto japonès, interpretat per la virtuosa Yoko Reikano Kimura, i la col·laboració amb la saxofonista Ingrid Laubrock aporta una intensitat especial a composicions com “Purity of Heart”. La música reflecteix canvis de tempo i to dramàtics, en una estructura poc convencional que simbolitza la incertesa i la llibertat emocional del seu viatge.
Els membres del trio també aporten composicions originals, com “Papounet” de Penn i “Broken Landscape” d’Hébert, on podem destacar la sinergia i exploració sonora. Milne descriu aquesta col·laboració com una extensió del concepte de família, amb cada membre aportant el seu estil i visió, mantenint la cohesió i el respecte mutu en una aventura musical col·lectiva.
Andy Milne - piano
John Hébert - contrabaix
Clarence Penn - bateria
Ingrid Laubrock - saxòfon tenor (1, 4, 6, 9)
Yoko Reikano Kimura - koto (2, 4, 6, 9)
No Matter What, Papounet, Lost and Found (Reprise)
4.
Michaël Attias - Quartet Music Vol. I: LuMiSong 2024
https://michaelattias.bandcamp.com/album/quartet-music-vol-i-lumisong
El saxofonista i compositor Michaël Attias presenta Quartet Music Vol. I: LuMiSong, un àlbum nascut durant el confinament del 2020, on es fusionen improvisació i collage sonor. Acompanyat per Matt Mitchell (piano), Santi Debriano (baix) i Mark Ferber (bateria), el quartet desenvolupa un so únic, profundament emotiu i carregat d'energia. Amb influències diverses com el pop psicodèlic, l'electro-jazz i el blues urbà, aquest treball reflecteix l'exploració musical d'Attias i consolida la seva trajectòria dins l'escena jazzística contemporània, combinant experimentació i llibertat creativa.
Michaël Attias - alto saxophone
Santiago Leibson - piano, keyboards
Matt Pavolka - bass
Mark Ferber - drums
+ Christopher Hoffman - cello (Hexway Liner only)
Hexway Liner
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada