dissabte, 4 de maig del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

 

1

Smack Dab - Supertralla 2023

Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertralla”. A les notes del disc podem llegir que : Un concert explosiu va tenir lloc al Milano Jazz Club el 6 de maig de 2023 amb la banda Smack Dab al capdavant. L'audiència es va trobar en un estat d'èxtasi mentre la música inundava l'ambient. Els instruments ressonaven i els assistents es quedaven catatònics, immersos en una experiència musical hipnòtica. La nit va ser un èxit rotund, amb la barra que servia begudes a dojo i el públic corejant l'entusiasme per la música amb el crit de "Supertralla, supertralla!".

L'endemà, la banda es va presentar als estudis Vertigo amb el pianista João Coelho liderant el grup. Van interpretar noves i intricades composicions, explorant temes com el Gran Basar, Jo C’s Delight, Smack@Night, XXX i Va, què?. Per tancar el disc, van incloure dues peces homenatge: una versió d'un clàssic americà com Love Walked In, i una interpretació de Cedar Walton anomenada Precious Mountain

Oriol Vallès - trompeta

Lluc Casares - saxo tenor

João Pedro Coelho - piano

Pau Sala - contrabaix

Joan Casares - bateria 

 

Jo C’s Delight (Live at Milano), Supertralla


2.

Ben Rosenblum Nebula Project -  A Thousand Pebbles (2023)

https://www.youtube.com/watch?v=_njy4atzPvs&list=OLAK5uy_m4ZG8yU5VWXkTrmz90j5WvKj9bR-lqlZA

 

Ben Rosenblum (piano), Wayne Tucker (trompeta), Jasper Dutz (saxophone alto), Xavier Del Castillo (saxophone ténor), Rafael Rosa (guitare), Marty Jaffe (contrabaix), Ben Zweig (bateria)

El quart àlbum del pianista i acordionista Ben Rosenblum, "A Thousand Pebbles", és una obra musical per a ment oberta. Amb el seu septet Nebula Project, Rosenblum ofereix una exploració de paisatges musicals que abarquen des de Bulgària fins a Brasil, passant per Irlanda i Israel. Les onze peces originals del disc, juntament amb una interpretació de "Song of the Sabia" d'Antonio Carlos Jobim i Chico Buarque, ens porten a través de diverses influències i estils, des de jazz progressiu fins a rock.

El punt àlgid del disc és la suite "Thousand Pebbles", una obra de quatre moviments que barreja les influències de Rosenblum, des de la sinagoga hebrea fins al jazz-rock progressiu, en un estofat sorprenent i constantment agradable. Destaquen també temes com "Implicit Attitude", basat en el clàssic de Miles Davis i Gil Evans "Boplicity", i "Catamaran", que ens porta a un jig irlandès conduït per l'acordió de Rosenblum.

El conjunt, format per membres sòlids com Wayne Tucker a la trompeta, Jasper Dutz al clarinet baix i Ben Zweig a la bateria, interpreta amb habilitat cada peça del disc. A través de la seva música, Rosenblum reflecteix la seva educació musical global i la seva passió per explorar noves cultures i estils. "A Thousand Pebbles" és una obra que celebra la diversitat i la riquesa del jazz contemporani, oferint una experiència auditiva fascinant i enriquidora.

 

Catamaran

 


3.

Eran Har Even Trio - Shorter Days 2024

El guitarrista, compositor i educador musical israelià Eran Har Even, resident a Àmsterdam, presenta el seu cinquè àlbum com a líder, titulat "Shorter Days", en homenatge a la vida i obra de Wayne Shorter. Influenciat per grans noms com Pat Martino, Jim Hall i Wes Montgomery, així com Pat Metheny i John Scofield, Har Even ha seleccionat vuit composicions de Shorter, convertides en estàndards, i les ha transcrit a la guitarra. Acompanyat pel contrabaixista Omer Govreen i el bateria Wouter Kühne, el trio ofereix versions fresques i plenes de noves idees, destacant-se per la seva solidesa i complicitat musical malgrat la seva relativa curta trajectòria junts. A més de la seva activitat musical, Har Even està immers en la investigació, preparant un llibre de mètode sobre l'aplicació de la polifonia a la guitarra, una tasca pionera en l'àmbit del jazz.

 

One by One, Lost (Shorter)

 


4.

Designers - Designers  2022

https://wejazzrecords.bandcamp.com/album/designers

 

El trio Designers  està format per Joachim Florent al contrabaix, Will Guthrie a la bateria i Aki Rissanen al piano. Aquest és el seu àlbum debut junts, publicat per We Jazz Records el 2 de desembre de 2022. La música, composta per Joachim Florent, està inspirada en la geometria i l'arquitectura. La música flueix com un jazz de trio de piano minimalista i postmodern de la més alta qualitat, com es pot apreciar en el single principal "Moulindjek". Florent (de Bèlgica) i Guthrie (d'Austràlia) tenen la seva base a Nantes, França, i Rissanen (de Finlàndia) també té forts lligams amb la ciutat.

Aki Rissanen (piano), Joachim Florent (contrabaix), Will Guthrie (bateria)

Lebanon, White Keys


5.

Jalen Baker • Be Still 2023

https://jalenbaker.bandcamp.com/album/be-still

 

"Be Still" és el segon àlbum del jove vibrafonista texà Jalen Baker, que reflecteix un moment de reflexió i un nou inicis a la seva vida i la seva carrera musical. Després del seu debut el 2021 amb "This Is Me, This Is Us", Baker presenta aquest nou treball amb un toc més madur i personal.

En aquest disc, Baker està acompanyat pel seu quartet amb qui ha tocat des del 2019: Paul Cornish al piano, Gabriel Godoy al contrabaix i Gavin Moolchan a la bateria. A través de vuit temes, Baker ofereix composicions pròpies i versions de clàssics del jazz, com "Body and Soul" i "Jinrikisha".

El disc comença amb melodies intenses i conduïdes pel vibrafonista, mostrant la seva destresa amb les baquetes. Destaquen temes com "T'was" i "Be Still", on Baker i la seva banda mostren una gran complicitat i creativitat.

Al llarg del disc, s'explora una varietat d'ritmes i textures, amb solos brillants de Cornish al piano i la melòdica línia de baix de Godoy. El quartet demostra una gran habilitat per crear atmosferes evocadores i dinàmiques, com es pot apreciar en temes com "The Light".

 

Jalen Baker - vibraphone

Paul Cornish- piano

Gabe Godoy- bass

Gavin Moolchan- drums 

 

Herzog



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(17-05-24)928: Vermut Jazz, Pol Omedes,Tasty Time.

  Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs. Com cada any , arriba una nova oportunitat de gaudir dels vermuts musicals que ens ofereix el ci...