dijous, 21 de juny del 2012

XAVIER DOTRAS TRIO I CARME CANELA AL "FESTIVAL DE JAZZ NA STAROWCE" DE POLÒNIA


EL JAZZ CATALÀ SERÀ PRESENT AMB XAVIER DOTRAS TRIO I CARME CANELA AL "FESTIVAL DE JAZZ NA STAROWCE" DE POLÒNIA
21 de juny de 2012. Barcelona – La cantant Carme Canela i Xavier Dotras Trio actuaran plegats a la 17ena edició del reconegut Festival de Jazz Na Starówce. L’actuació catalana obrirà el dia 30 de juny aquest certamen musical a la ciutat de Varsòvia. 

La formació de jazz Xavier Dotras Trio i Carme Canela seran cartell d’un festival que reunirà fins a finals d’agost a grans músics de la talla de la formació italiana Danilo Rea Trio, el jove i reconegut alemany Michael Wollny Project o les icones del jazz nord-americà Ernie Wats Quartet i Jeff Lorber, entre altres. Es tracta d’un certamen musical que en edicions anteriors ha aplegat al voltant de 40.000 espectadors, amb una mitjana de 4.000 persones per actuació.

Amb aquest concert, Xavier Dotras Trio continua la gira internacional que l’ha portat a escenaris de gran prestigi com el Festival EuroFest (Bucarest), celebrat el passat mes de maig, el Bath Music Festival (Anglaterra) o el Festival Midem (Canes). La formació catalana va tancar fa just un any la gira de l’anterior disc, “Vincent”, al Museu Van Gogh d’Amsterdam, amb un concert que va servir d’homenatge al pintor neerlandès.

En aquesta ocasió, la formació anirà acompanyada d’una de les vocalistes més reconegudes i versàtils del panorama català, Carme Canela, amb una trajectòria musical de més de trenta anys. Per primera vegada, Xavier Dotras Trio i Carme Canela actuaran en directe dalt d’un escenari tot i que la cantant catalana ja ha col·laborat en l’enregistrament dels dos últims treballs de la formació, “Vincent” (2009) i “Preludes” (2011).

Xavier Dotras Trio és un grup de jazz creat l’any 2004 a la comarca del Maresme pel pianista Xavier Dotras. Un trio que complementen Cesar Martínez, a la bateria, i Toni Pujol al contrabaix. Al llarg dels últims set anys, la formació ha tret quatre discs al mercat i s’han consolidat amb un estil molt personal, entre el jazz i la música clàssica contemporània.

L’últim treball del grup “Preludes”, editat el novembre del 2011, s’ha concebut com un disc d’homenatge a molts dels músics que han influït a la formació, com ara Bach o Chopin entre els clàssics; Bill Evans, Enrico Pieranunzi o Michel Patrucciani entre els autors de jazz o Henry Mancini i Ennio Morricone dins la música de pel·lícules. Des que el disc va sortir al carrer a finals de l’any passat, el repertori s’ha escoltat ja a la Sala Jamboree de Barcelona, la Jazz Cava de Terrassa o a la casa Lluis Domènech i Montaner de Canet de Mar, entre altres escenaris. A dia d’avui, la formació continua immersa en la presentació d’aquest nou treball. 

Al marge de l’actuació a Polònia, Xavier Dotras Trio presentarà aquest darrer treball al cicle “Nits d’estiu a la Pedrera”. Serà els dies 16, 17 i 18 d’agost a les 10 de la nit a la terrassa d’aquest emblemàtic edifici de Barcelona.

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...