dissabte, 7 de desembre del 2024

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(06-12-24)976:Barcelona Art Orchestra,Marta Sánchez,Antonio Faraò,Matthieu Bordenave,Tijs Klaassen

 


 

1. 

 

Marta Sanchez- Saam (Spanish American Art Museum) 2022 

Marta Sanchez - SAAM (Spanish American Art Museum) - Vinyl 2LP - 2022 - EU  - Original | HHV

 

– New York, March 15 & 16, 2021 

La pianista i compositora Marta Sánchez, madrilenya d’origen , però que ja fa uns quants anys que viu a Nova York,  presentava el 2022 el seu treball, "SAAM", un reflex intimista i complex de la seva vida. L'àlbum, que es inspira en el Museu d'Art Americà Smithsonian, és un viatge emocional a través de composicions elaborades i plenes de matisos. 

Sánchez, ha reunit un quintet de primer nivell per donar vida a les seves composicions. El disc és un testimoni dels reptes i emocions viscuts durant el confinament, on la música es va convertir en una via de sortida emocional. 

"SAAM" és una obra personal i introspectiva, on Sánchez explora temes com la vulnerabilitat, la pèrdua i la recerca de sentit. El seu llenguatge musical, caracteritzat per una gran complexitat rítmica i harmònica, serveix com a vehicle per expressar sentiments profunds. 

Amb una paleta sonora rica i variada, Sánchez ofereix un ampli espectre emocional. Des de la melancolía de "Dear Worthiness" fins a la intensitat de "SAAM", l'àlbum és un desafiament constant per a l'oient. 

 

Ambrose Akinmusire (tp-1) Alex LoRe (as) Roman Filiu (ts) Marta Sanchez (p,comp) Charlotte Greve (synt-1) Rashaan Carter (b) Allan Mednard (d) Camila Meza (vcl,g-1) 

 

Dear Worthiness (2) 

  

 

2. 

Barcelona Art Orchestra - R.A.G.T.I.M.E 2022  

Ragtime Stories | Barcelona Art Orchestra | UnderPool

La Barcelona Art Orchestra (BAO) debutava amb el seu primer disc, Ragtime Stories, un projecte ambiciós liderat per quatre dels arranjadors i compositors més destacats del país: Lluc Casares, Joan Vidal, Néstor Giménez i Lluís Vidal. Aquest treball busca desafiar les dificultats del sector cultural actual amb una proposta que combina tradició i avantguarda. 

El disc està format per vuit peces que tenen com a fil conductor el ragtime, un gènere atemporal que la BAO reinterpreta amb arranjaments que van des de la tradició més pura fins a les expressions més innovadores. Aquest enfocament ressalta el talent i la versatilitat dels compositors que lideren la formació. 

La BAO és una formació estable que reuneix músics excepcionals, representant tant instruments de jazz com de música clàssica i contemporània. Amb la voluntat d'explorar diversos gèneres musicals a partir del jazz, la BAO també busca noves sinergies amb altres disciplines artístiques com el teatre, la dansa o la poesia. Ragtime Stories és el resultat de la complicitat d'aquests músics i compositors. 

Podeu consultar l’enllaç a la web de l’orquestra, on podeu veure tots els projecte d’aquesta formació. 

Ragside Down 

 

 

3. 

 Tributes - Álbum de Antonio Faraò | Spotify

 

Antonio Faraò piano, comp., John Patitucci contrabaix, Jeff Ballard bateria. 

El pianista italià Antonio Faraò ens convida a embarcar-nos en un emocionant viatge musical a través del temps amb el seu nou àlbum, "Tributes". Gravat als estudis Meudon de París, aquest treball és un homenatge sincer als grans mestres del piano jazzístic que han inspirat a Faraò al llarg de la seva carrera. 

"Tributes" és un àlbum que ens transporta a través de la història del jazz, rendint homenatge a figures emblemàtiques com Herbie Hancock, Chick Corea, McCoy Tyner i Bill Evans. Faraò no només domina els estils d'aquests pianistes, sinó que els assimila i els reinterpreta amb una veu pròpia, creant un so personal i inconfusible.. 

Un dels aspectes més destacats d'aquest treball és la cohesió del trío. Patitucci i Ballard ofereixen un acompanyament sòlid i inspirat, creant un diàleg musical fascinant amb Faraò 

Rigth One (Faraò) , I Love You (Cole Porter),  Matrix (Chick Corea) 

 

 

4. 

Matthieu Bordenave - The Blue Land (2024) 

The Blue Land - ECM Records

 

El saxofonista francès Matthieu Bordenave presenta aquest 2024 el disc The Blue Land, un àlbum que amplia la formació respecte al seu treball anterior, La traversée, que ja va rebre elogis entre els crítics de jazz. En aquesta ocasió, a Bordenave, el pianista alemany Florian Weber i el contrabaixista suís Patrice Moret s'hi uneix el bateria James Maddren,  

Des del primer tema, La Porte Entrouverte, l'enfocament col·lectiu és evident, amb els músics entrant a escena de manera successiva, creant una comunicació textural que s'estén al llarg de l'àlbum. El mateix Bordenave explica que va concebre un "so de banda" on tots els membres desenvolupen la música junts, creant un caràcter sonor immediatament recognoscible. 

The Blue Land inclou nou temes, vuit dels quals són originals de Bordenave, amb una única excepció: una reinterpretació de Compassion, un clàssic de John Coltrane. L'àlbum transita entre el jazz de cambra i els dissenys post-swing, mantenint l'estètica tranquil·la i contemplativa pròpia del segell ECM, però amb moments d'intensa energia. 

Bordenave, nascut el 1983, ha tingut una formació musical sòlida, estudiant amb mestres com Chris Potter, Paolo Fresu i Marc Johnson, i formant-se en institucions com el CNSM de París i la Musikhochschule de Munic, on resideix actualment. Amb The Blue Land, el saxofonista segueix consolidant el seu estil característic, creant un jazz atmosfèric i explorador, però amb arrels profundes en la tradició. 

Matthieu Bordenave (saxo ténor), Florian Weber (piano), Patrice Moret (contrabaix), James Maddren (bateria) 

 

Three Peaks 
 
 

 

5. 

Tijs Klaassen QuintetAdhocism 2024  

El contrabaixista i compositor Tijs Klaassen publica el seu nou àlbum Adhocism, completant un tríptic publicats en cinc anys, després de Nostalgia (2022) i Clavius (2019). El títol de l'àlbum, inspirat pel terme "adhocisme" de l'arquitecte Charles Jencks, reflecteix la manera en què la banda interpreta la música, centrant-se més en la improvisació i el pragmatisme que en les regles establertes. 

Adhocism està format per peces basades en experiències personals de Tijs, convertides en històries sonores amb un fort caràcter visual, que han estat descrites com a "pintures musicals". Aquest estil característic combina jazz, música clàssica, electrònica i improvisació lliure, creant un punt de trobada únic entre gèneres. 

Graduat cum laude al Conservatori d'Amsterdam i al Boyer College of Music a Filadèlfia, Tijs Klaassen ha obtingut diversos reconeixements, com el Keep An Eye The Records Award (2018) que va portar al llançament de Clavius i el Sena Performance Award a la Dutch Jazz Competition (2020). Amb Adhocism, Tijs reafirma la seva evolució com a compositor i líder de quintet, oferint una música que és tant introspectiva com innovadora. 

Mo van der Does: saxo alto i clarinet 

Matthias Van den Brande: saxo tenor i flauta 

Floris Kappeyne: piano i sintetitzador 

Wouter Kühne: bateria 

Tijs Klaassen: contrabaix. 

 

Shallow Reflection 

 

 

 

 


Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 977: Vibe, Vinnie Sperrazza, Jacob Sacks, Masa Kamaguchi, Sylvain Rifflet,Empirical .

1.   Vibe - Moonstone   2024.     https://underpool.bandcamp.com/album/moonstone   https://www.underpool.org/releases/moonstone/         El...