dilluns, 15 d’octubre del 2012

Xavier Dotras Trio

El Roma Jazz Festival acollirà l’espectacle audiovisual Vincent, de Xavier Dotras Trio

 

L’excel·lent acollida de l’àlbum Vincent ha portat el grup a actuar en festivals de gran prestigi internacional, com el MIDEM de Canes, el Bath MusicFest, a la Gran Bretanya, i el San Miguel Mas i Mas, a Barcelona. La gira d’aquest àlbum es va tancar amb una emotiva actuació al Museu Van Gogh d'Amsterdam.


Amb el lema Jazz visual, el Roma Jazz Festival ha decidit apostar enguany per la relació entre el jazz i el món de la imatge. És per això que s’ha interessat en un espectacle interdisciplinari que combina la interpretació de peces inspirades en les Cartes a Theo de Vincent Van Gogh amb imatges relacionades amb la vida i l’obra del pintor neerlandès. Amb aquesta actuació, el jazz català estarà representat en el certamen italià, que també comptarà amb figures internacionals com Herbie Hancock, Ambrose Akinmusire i Joe Jackson.


Xavier Dotras Trio ha publicat quatre treballs discogràfics, entre els quals hi ha Vincent (2009), L’estil del grup és molt personal i ha estat marcat des de l’inici per referents que van des de la música clàssica fins a la bossa nova passant per la música tradicional catalana i mediterrània.


Xavier Dotras Trio és un grup de jazz creat l’any 2004 a la comarca del Maresme pel polifacètic pianista Xavier Dotras que completen Cèsar Martínez a la bateria i Toni Pujol al contrabaix.


L’actuació de Roma serà excepcional, ja que Xavier Dotras Trio es troba immers en la gira del seu últim treball, Preludes (2011), un disc d’homenatge a mestres de la música clàssica i el jazz com Bach, Chopin, Bill Evans, Enrico Pieranunzi, Michel Petrucciani, Henry Mancini i Ennio Morricone. De moment, aquest repertori ja s’ha pogut escoltar a la Sala Jamboree de Barcelona, a la Jazz Cava de Terrassa, a l’EuroFest de Bucarest i al Festival de Jazz Na Starówce de Varsòvia, entre altres escenaris.


Més informació sobre Xavier Dotras Trio: www.xavierdotras.com

Més informació sobre el Roma Jazz Festival: www.romajazzfestival.it 


Properes actuacions:

20 d’octubre de 2012 – Xavier Dotras Trio Vincent. Roma Jazz Festival.

9 de novembre de 2012 - Xavier Dotras Trio Preludes. Casa de Cultura de Girona.

13 de desembre de 2012 - Xavier Dotras Trio Preludes. Sala Jamboree de Barcelona.

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...